Resultaten 2006

2007 bericht 4

30 juni 2007, De datum in de agenda voor de volgende racemeeting. Gelukkig dit keer met minder zwaar onderhoud dan de vorige wedstrijden.
Een avond wedstrijd van de VCB onder leiding van fam. Rottenberg onder de noemer van 100 minuten sprint. 4 * 25 minuten met 8 ronden wedstrijd en dus een totaal wedstrijd van 32 ronden in de avond.
Dit keer hebben we als Boerdesprint wel een heel bijzonder voorprogramma. De porsche sports cup.
Vrijdagochtend vertrok de karavaan naar Oschersleben. Met een minimale crew. Senior, Truus en Junior.

Na een voorspoedige reis kwamen we zeer vroeg aan in Oschersleben. Hier waren al diverse porsche teams aan het opbouwen. Helaas mochten we nog niet meteen naar binnen. Waarschijnlijk doet de entrancegate man zijn werk goed maar op ons kwam het een klein beetje over als een gestapo aktie.

Nieuw dit seizoen: Voor het eerst geen pitbox. Dus dit voorziet in de nodige improvisatie. Maar het team is bijna altijd op zijn best als het team klein is. Dus met de meegebrachte RiWi-trans en de diverse kleine transport karretjes konden we van achter op de paddock alles meeslepen naar de pitbox.

Steeds vaker komen we erachter dat we fans hebben op het circuit oschersleben. De chef technische dienst/onderhoud/reparatie regelde dat we voor pitbox 14 konden staan en dat er stroom was.

Wat we al vaker vermoeden en wat steeds meer lijkt uit te komen. Duitsers hebben een hekel aan verliezen. Konden we de vorige keer nog porsches pesten dit keer kwam er zwaar geschut in aktie onder leiding van Reiter Engineering. 3 Lamborghini Callardo’s stonden op de inschrijflijst.

Albert von Thurn und Taxis en Christopher Haase namen werkelijk ook deel aan de wedstrijd in hun Lamborghini. Wenig finese maar meer brute kracht waarop de snelheid van de auto’s gebasseerd is. Maar wel leuk dat ze meedoen. (als veldvulling, grapje ;-) )

Zo dreigend als het weer op vrijdag en zaterdag leek met de diverse harde regenbuien waarbij we bijna de paddock afspoelden zo droog was het zaterdagavond met de wedstrijd. Een wedstrijd zonder incidenten en met een happy end. 1e in de klasse met 4 deelnemers wat uitstekend voor de punten is. Maar nog veel leuken 1e ALGEMEEN !!!
Slechts 1 jammer minpuntje… De onboardcamera weigerde dienst. Dit probleem is gelukkig voor de volgende wedstrijd verholpen dus we verwachten binnenkort weer nieuwe onboard opnamen te hebben.

Een dankwoord gaat dit keer uit naar:

Rolf Brandt und Frau, voor de heerlijke koek, mooie DTM verhalen en de gezelligheid!!
Rudolf Hoffman, van Mazda Motorsport, gut ihr wieder zu sehen. Auch mit neue fahrerin der Boerdesprint, Mareike Rosteck!!

Jorg Budde und Patrick Rossman fur die competition und das gute bier nach das rennen!!

Vater Nentwig, der 4 * 4 profi spezialist, wer immer mit ein grosser lach / smile auf der paddock dabei ist !!

En niet te vergeten mijn vaste crew

Senior voor het wederom prepareren van de winnende auto!!! Ook van Lamborghini’s

Louise voor de flexibiliteit

Truus voor de prima geregelde entree op de paddock, De macaroni op de vrijdag smaakt nog beter. En dit keer weinig gemopper..



Voor de rest…

Tot zaterdag 14 juli bij de Motor-Sport-Vehrte. !!!!

Aantal bezoekers vandaag: 1 - in totaal: 4211 vanaf 30 mei 2007